Γιατί Linux

  • Είναι ανοιχτού κώδικα
  • Είναι εύκολο στην εγκατάσταση
  • Παρέχει υψηλή ασφάλεια (στο linux δεν υπάρχουν ιοί)
  • Υποστηριζόμενη πλατφόρμα τόσο για Η/Υ όσο και για Smartphones
  • Όχι μπλε οθόνες (Blue Screen)
  • Τεράστια κοινότητα υποστήριξης στο Internet.

Το Linux είναι αναμφίβολα πολύ πιο σταθερό λειτουργικό σύστημα από τα Windows. Πέρα από το ότι είναι πιο ελαφρύ- που σημαίνει πως είναι πολύ πιο δύσκολο το σύστημα να κολλήσει- η διαφορετική αρχιτεκτονική του επιτρέπει στο σύστημα να συνεχίζει να λειτουργεί, ακόμα και αν κάποια εφαρμογή κρασάρει, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό στα Windows. Επιπλέον, η επανεκκίνηση που είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στα Windows (και αρκετά χρονοβόρο), στο Linux σπάνια είναι απαραίτητη. Τέλος, ειδικά για εξειδικευμένες χρήσεις, όπως είναι η διαχείριση δικτύων, η διαμοίραση πόρων (επεξεργαστή, μόντεμ κ.ά.) ή η ανάπτυξη και παραμετροποίηση εφαρμογών, το Linux είναι πολύ καλύτερο από τα Windows.
Οι μελέτες το αποδεικνύουν...
Windows: Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford το εμπορικό λογισμικό όπως τα Windows έχει περίπου 20 με 30 bugs ανά χίλιες γραμμές κώδικα. Επειδή τα Windows έχουν περίπου 40 εκατομμύρια γραμμές κώδικα συμπεραίνουμε πως έχουν περίπου συνολικά 1.200.000 bugs...
Linux: Σύμφωνα με την ίδια ερευνά το Linux στις 5.7 εκατομμύρια γραμμές κώδικά του έχει συνολικά 985 bugs. Δηλαδή μόλις 0.17 bugs ανά χίλιες γραμμές την ώρα που το αντίστοιχο των Windows είναι περίπου 30 bugs ανά χίλιες γραμμές όπως ειπώθηκε παραπάνω...

Συνέχεια διαβάζουμε για τις δυνατότητες και την εξέλιξη του Linux, τελικά όμως λίγοι είναι οι απλοί χρήστες υπολογιστών που αποφασίζουν να το εγκαταστήσουν αντί των Windows. Μοναδικός λόγος είναι οι περιορισμένες γνώσεις σχετικά με το λειτουργικό αυτό. Οπότε μάθετε το Linux μέσω της Evoip.

 


Ubuntu

pinguim linux ubuntuΕίναι ελεύθερο και δωρεάν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα το οποίο βασίζεται στον πυρήνα Linux. Στόχος του είναι η παροχή ενός σταθερού λειτουργικού συστήματος για τον μέσο ή και πιο έμπειρο χρήστη, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς και έχει ως χαρακτηριστικό του την ευκολία χρήσης και εγκατάστασης. Το περιβάλλον εργασίας του είναι πλήρως εξελληνισμένο και εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη.Το Ubuntu είναι κατάλληλο για υπολογιστές γραφείου αλλά και για κεντρικούς υπολογιστές (servers), περιέχει περισσότερα από 16.000 κομμάτια λογισμικού, αλλά η βασική εγκατάσταση χωρά σε ένα μόλις CD.

Καλύπτει κάθε βασική εφαρμογή γραφείου, από επεξεργασία κειμένου και λογιστικά φύλλα μέχρι λογισμικό εξυπηρετητών web και προγραμματιστικά εργαλεία. Οι σύγχρονες εκδόσεις Ubuntu υποστηρίζουν τις αρχιτεκτονικές Intel x86 και AMD64 στην έκδοση Desktop και αρχιτεκτονικές Intel x86, AMD64 and SPARC στην έκδοση Server.

Η εγκατάστασή του στον σκληρό δίσκο γίνεται από ένα περιβάλλον LiveCD χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση, ενώ υπάρχει εφαρμογή όπου επιτρέπει την εγκατάσταση μέσα από περιβάλλον Microsoft Windows. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του Ubuntu είναι η εξαιρετική ασφάλεια που προσφέρει. Λόγω της αρχιτεκτονικής του και των προεπιλεγμένων ρυθμίσεών του είναι σχεδόν αδύνατη η εγκατάσταση κακόβουλων προγραμμάτων που μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή. Είναι εξαιρετικά γρήγορο γιατί διαχειρίζεται έξυπνα τους πόρους και σε περιπτώσεις πολυπύρηνου επεξεργαστή, διαχειρίζεται στο έπακρο τις δυνατότητές του. Η λειτουργία του είναι σχεδόν πάντα απόλυτα ομαλή και χωρίς προβλήματα, ενώ έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε υλικό.

Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης σε πελάτες που χρησιμοποιούν το Ubuntu λειτουργικό σύστημα. Λόγω της μακροχρόνιας εμπειρίας μας στον συγκεκριμένο τομέα μπορούμε να επιλύσουμε άμεσα τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν τόσο σε περιβάλλον Linux Ubuntu όσο και σε οποιαδήποτε άλλη έκδοση Linux.

CentOS

pinguim linux centosCommunity ENTerprise Operating System είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα, ανοιχτού κώδικα που αποτελεί τον πηγαίο κώδικα του Red Hat Enterprise Linux (RHEL).

Αποτελεί μια εξαιρετικά ευέλικτη και σταθερή πλατφόρμα, με χαρακτηριστικά την συμβατότητα σε υλικό και λογισμικό, την ασφάλεια, την επεκτασιμότητα, την σταθερότητα και την υψηλή απόδοση. Προορίζεται κυρίως για χρήση σε εμπορικά περιβάλλοντα όπου η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική.

Υποστηρίζει μόνο x86 (32-bit) και x86-64 (AMD's AMD64 and Intel's EM64T, 64-bit) αρχιτεκτονικές. Το CentOS είναι ιδανικό για χρήση σε server ή σαν λειτουργικό σε υπολογιστές γραφείου. Παρέχει άμεση διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα λειτουργικά συστήματα, των Windows και Unix προσδίδοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις διαθέσιμες εφαρμογές του συστήματος.

Αναλαμβάνουμε συμβουλευτική ή τεχνική υποστήριξη σε εταιρίες που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Μπορούμε να επιλύσουμε άμεσα όποια προβλήματα προκείψουν τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό σε υπολογιστές αλλά και σε διακομιστές που δουλεύουν σε περιβάλλον CentOS.

Go to top