zimbra logoΕίναι ένας E-mail και calendar server όπου αποτελεί μια ανοικτή πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας στην οποία μπορούν να υπάρχουν clients από οποιοδήποτε σύστημα (Linux, Windows, Mac) αλλά και από οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων. Το Zimbra βασίζεται σε δοκιμασμένες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, με αποτέλεσμα να έχει σχεδιαστεί με εξαιρετικά σταθερή αρχιτεκτονική. Παρέχει ευελιξία γιατί περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη λειτουργία έτοιμων δομών ημερολογίου και ηλεκτρονικών μηνυμάτων. To Zimbra Collaboration Suite χρησιμοποιεί τυποποιημένα ανοιχτά πρωτόκολλα SMTP, LMTP, SOAP, XML, IMAP, POP, iCall, CallDAV, ενώ περιέχει και Ajax web client.Προσφέρει πλήρη διαχείριση αρχείων εντός του συστήματος e-mailing και παρέχει, εκτός των E-mail και calendar, ένα αποθηκευτικό χώρο για δημιουργία εγγράφων, online chat μέσω secure server καθώς και ένα εντυπωσιακό AJAX interface του webmail με δυνατότητες drag & drop όπως επίσης και μια αυτόνομη εφαρμογή email client με αμφίδρομη επικοινωνία.Το Zimbra υποστηρίζει μικροεφαρμογές τα επονομαζόμενα Zimlets με τα οποία συνδέουν το Zimbra με υπηρεσίες, όπως κάποιο CRM, sites κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης κλπ. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες του Zimbra μπορούν να επικοινωνούν συνεχώς με όλες τους τις επαφές χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την πλατφόρμα διαχείρισης του e-mail. Επιπλέον υπάρχουν Zimlets που αφορούν σε unified communications (συνεργασία με Asterisk, τον Call Manager της Cisco κ.α.) και την ενσωμάτωση λειτουργιών όπως fax και voice mail απευθείας στο e-mail των χρηστών. Ένα από τα πλέον ισχυρά χαρακτηριστικά του Zimbra είναι η εξαιρετική αρχιτεκτονική διαχείρισης των e-mails και των attachments. Οι ελάχιστες απαιτήσεις και η ενσωμάτωση "έξυπνων" λειτουργιών επιτυγχάνουν τις διεργασίες και κάνουν το Zimbra ένα πραγματικά γρήγορο περιβάλλον.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Zimbra Collaboration Suite είναι τα εξής:

Ευκολία στη διαχείριση μηνυμάτων και την αναζήτηση

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να γίνεται επισήμανση στα μηνύματα με σημαντική προέλευση. Ταυτόχρονα η επισκόπηση των επισυναπτόμενων αρχείων τύπου PDF ή doc γίνεται απευθείας σε HTML αντί για τη φόρτωση και το άνοιγμά τους σε άλλες εφαρμογες. Περιέχει το Search Builder, μια αρκετά εύχρηστη μηχανή αναζήτησης η οποία είναι βασισμένη σε ένα απλό εργαλείο κειμενογράφου “WYSIWYG” και μπορεί να αποθηκεύει σε ένα εικονικό φάκελο τις αγαπημένες αναζητήσεις του χρήστη.

Βιβλίο διευθύνσεων

Η πλατφόρμα υποστηρίζει πoλλαπλά address books από προσωπικά μέχρι server-side Global Address List(GAL). Παρέχει ευκολία στο διαμοιρασμό των διευθύνσεων μεταξύ των επαφών αλλά και στη δημιουργία και διανομή προσωπικών καταλόγων. Κάνει αυτόματη συμπλήρωση σε προσωπικές ή Global λίστες διευθύνσεων με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να τις ενημερώνει ο χρήστης χειροκίνητα.

Προσωπικό και κοινό Calendaring

Ο χρήστης μπορεί να δει πολλαπλά προγράμματα πάνω σε ένα calendar με ένα απλό "κλικ". Τα προγράμματα και τα χρονοδιαγράμματα μπορούν να διαμοιραστούν και να δημοσιευτούν μεταξύ των χρηστών, ενώ η πρόσβαση σε αυτά μπορεί να διαφέρει από χρήστη σε χρηστη, ανάλογα με τις επιλογές του administrator.

Online αρχεία

Δίνει τη δυνατότητα της δημιουργίας, διανομής και δημοσιοποίησης σημαντικών εγγράφων διαδικτυακά, ενώ ο κειμενογράφος WYSIWYG διευκολύνει την προσθήκη φύλλων εργασίας, εικόνων κτλ. Επιπλέον, όλα τα έγγραφα μπορούν να μετατραπούν σε σελίδες Wiki. Αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία AJAX Linking and Embedding (ALE) η οποία παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων ακριβώς όπως σε μια παραδοσιακή office εφαρμογή.

POP Account Aggregation και IP τηλεφωνία

Επιτρέπει τη δημιουργία και την επεξεργασία πολλαπλών εξωτερικών e-mail λογαριασμών. Όταν συνδυαστεί με μια πύλη VOIP, όπως το Asterisk, οι χρήστες μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, τηλεδιασκέψεις και να έχουν πρόσβαση σε voice mail.

Ο open-source Mail Server υψηλών δυνατοτήτων που προτείνει η evoip networks για όλες τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.


Go to top